Hotel Corvus
AJÁNDÉKUTALVÁNY

Élményt ajándékba!


Ne törje tovább a fejét! Születésnap? Esküvő? Évforduló? Személytelen tárgyi ajándékok helyett - ha egy igazán különleges meglepetéssel szeretné emlékezetessé tenni az alkalmat, akkor tudunk adni egy szuper tippet!

TOVÁBB

Hotel Corvus Aqua - A szálloda története

Gyopárosfürdő története az 1860-as évek végére nyúlik vissza, de a településrészről már korábbi információk is vannak. Az úgynevezett Gyopárhalma városrészt 1846-ban alapították. A Gyopárosi tó már a kor emberét is vonzotta, igaz, akkor inkább praktikus, mintsem mai értelemben vett kellemes mivolta miatt. A helyiek eleinte kendert áztattak benne, lovaikat fürösztötték, mígnem felismerték a tó vizének jótékony hatásait.

Egy helyi orvos, dr. László Elek kezdeményezésére 1869-ben kezdték meg a fürdő építését. A hármas tórendszer középső déli részén kialakított strand alig egy évtized múlva már népszerű fürdőhelynek számított, ahová messzi földről is ellátogattak a vendégek. Közben folyamatosan elemezték, vizsgálták a tó vizét, amiről bebizonyosodott: számos kórságra gyógyírt jelent.

Kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és némi hanyatlással telt esztendők után a 20. század első évtizede újabb nagy áttörést hozott Gyopárosfürdő számára. Orosháza vezetői ismét meglátták a lehetőséget benne és az 1906-ban megnyitott Orosháza-Szentes vasútvonal is érintette az egyre kedveltebb településrészt. Bár a fürdő népszerűsége azóta gyakorlatilag töretlen, a fejlődést természetesen a két világháború és az azokat követő szűkös esztendők visszavetették.

Az 1925-ben épült Víztorony Szél István tervei alapján készült, mely akkoriban az egész térség vízellátásáért felelt. Többször felújították és ma már múzeumként működik, illetve Gyopárosfürdő jelképének tekintik.

1999-ben a tó vizét gyógyvízzé nyilvánították, majd a támogatásoknak köszönhetően 2004-ben megnyílt az Élményfürdő. A teljes körű felújítása óta mind a gyógyvízre épülő rehabilitációs szolgáltatások, mind az Élményfürdő által biztosított kikapcsolódási lehetőségek száma megnövekedett. Orosháza - Gyopárosfürdőn található hazánk egyik legjobb minőségű alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvize.

2007 nyarán nyílt meg Gyopárosfürdő első tóparti szállodája, a Hotel Corvus Aqua. Uniós támogatásból alakították át a néhai nőtlen tiszti laktanyát. A barátságos hangulatot árasztó épület és környezete a tiszta fények birodalma; a világos színek, a fa melegsége és az üveg csillogása letisztult eleganciába öltözteti a tereket. A kényelmes, jól felszerelt szobákból bármely évszakban lenyűgöző kilátás nyílik a tóra. A tóparti hangulat az étteremben és a teraszon is élvezhető: visszatérő vendégeink szerint itt a helynek varázsa van, nyugalmat áraszt, az órák észrevétlenül röpülnek.

A szállodát zárt, fűthető folyosó köti össze a gyógy- és élményfürdő fizikoterápiás és wellness részlegével.

Gyopárosfürdő 2008-tól az ország negyedik Négycsillagos Élményfürdője címmel büszkélkedhet, mely a magyarországi fürdőknek adható legmagasabb kategória.

2013-ban a szálloda elnyerte az Év Legbarátságosabb Szállodája címet az 50 szobánál kisebb szobaszámú hotelek között.

2014-ben az Élményfürdő 10. születésnapja alkalmából egy nagyszabású beruházás keretei között felújították a népszerű üvegtetős gyógymedencét.

2016. júliusában véget ért egy kétéves ellenőrzési folyamat, melynek eredményeképpen Gyopárosfürdő az országban 22-dikként megkapta a gyógyhely minősítést. Ezt a címet nemcsak a gyógyvíznek, hanem a természeti környezetnek is köszönheti a fürdő, hiszen a terület egy részét erdő veszi körül, ami nagyban hozzájárul a levegő tisztaságához. A gyógyhely cím nemcsak a fürdőt illeti, hiszen a hármas tórendszer és ezek közvetlen környezete is gyógyhellyé lett nyilvánítva. A minősítés során vizsgálták a terület zajszintjét, a megfelelő minőségű és mennyiségű szálláshelyek meglétét is.

2017-ben a Hotel Corvus Aqua 10. születésnapját ünnepelte, melynek keretei között teljesen átalakult a tóparti grillterasza, mely így a megújult környezet mellett több Vendég befogadására is alkalmas lett. Minden Vendég, aki 2017-ben megszállt a hotelben egy-egy születésnapi süteményt kapott ajándékba, így több mint 8000 db cupcake készült el. Egész évben tematikus hétvégéket, szeptemberben pedig egy igazi születésnapi hangulatú hétvégét szerveztek. A szálloda egész személyzete együtt ünnepelt a Vendégekkel, többek között sok Törzsvendéggel is.

2018 év elejétől kényelmesebb és gördülékenyebb lett a fürdőbe való átjárás. Vendégeink ez év februárjától az itt tartózkodásuk idejére vagy a vásárlás napjára egy előre élesített órát kapnak, mellyel zavartalan lett az áthaladás a beléptető kapukon és már nincs szükség a papír alapú jegyekre sem.

Gyopárosfürdő immár negyedik alkalommal vett részt az Év Fürdője versenyen. A tavalyi harmadik helyezés után 2018-ban az “aranyérmet” hozta el a közel kétszáz fürdőt felvonultató közönségszavazáson. A békés megyei fürdő az idén is az “Év Feltörekvő Fürdője” kategóriában indult. A közönségszavazás 2018. június 1-je és augusztus 31-e között zajlott a termalfurdo.hu szervezésében, a Magyar Fürdőszövetség szakmai támogatásával. A fürdőkre több százezer szavazat érkezett.

Az üdülőhely mára a gyógy-, és élményfürdőzők, illetve a wellness szerelmeseinek is népszerű úti céljává vált.

Ha egy olyan szállodára vágyik, ahol a teraszról a tóparti naplementében gyönyörködhet, ahol megfeledkezhet a hétköznapi gondokról és eltávolodhat a város zajától, ahol minden korosztály jól érezheti magát, akkor Önnek a Hotel Corvus Aqua a megfelelő választás! A csendes természeti környezet, a Gyopáros tó különleges aurája és a kényeztető szolgáltatások pozitív hatással lesznek testükre, lelkükre egyaránt.

 

  Gyopárosi vakáció

  Gyopárosi vakáció

  Vízparti nyaralás korlátlan fürdőzéssel

  Érvényesség: 2024.06.30 - 2024.08.31

  Minimum foglalható: 2 éj

  További információ
  Nyugdíjas főszezoni ajánlat

  Nyugdíjas főszezoni ajánlat

  Senior kedvezmény a nyári főszezonban is

  Érvényesség: 2024.06.30 - 2024.08.31

  Minimum foglalható: 2 éj

  További információ
  Nyugdíjas ajánlat

  Nyugdíjas ajánlat

  Nálunk a kor előny, nyugdíjas Vendégeinket speciális kedvezményekkel várjuk!

  Érvényesség: 2023.11.27 - 2024.06.30

  Minimum foglalható: 2 éj

  További információ