Hotel Corvus Aqua**** - A szálloda története

Gyopárosfürdő története az 1860-as évek végére nyúlik vissza, de a településrészről már korábbi információk is vannak. Az úgynevezett Gyopárhalma városrészt 1846-ban alapították. A Gyopárosi tó már a kor emberét is vonzotta, igaz, akkor inkább praktikus, mintsem mai értelemben vett kellemes mivolta miatt. A helyiek eleinte kendert áztattak benne, lovaikat fürösztötték, mígnem felismerték a tó vizének jótékony hatásait.

Egy helyi orvos, dr. László Elek kezdeményezésére 1869-ben kezdték meg a fürdő építését. A hármas tórendszer középső déli részén kialakított strand alig egy évtized múlva már népszerű fürdőhelynek számított, ahová messzi földről is ellátogattak a vendégek. Közben folyamatosan elemezték, vizsgálták a tó vizét, amiről bebizonyosodott: számos kórságra gyógyírt jelent.

  

Kisebb-nagyobb fejlesztésekkel és némi hanyatlással telt esztendők után a 20. század első évtizede újabb nagy áttörést hozott Gyopárosfürdő számára. Orosháza vezetői ismét meglátták a lehetőséget benne és az 1906-ban megnyitott Orosháza-Szentes vasútvonal is érintette az egyre kedveltebb településrészt. Bár a fürdő népszerűsége az óta gyakorlatilag töretlen, a fejlődést természetesen a két világháború és az azokat követő szűkös esztendők visszavetették.

Az 1925-ben épült Víztorony Szél István tervei alapján készült, mely akkoriban az egész térség vízellátásáért felelt. Többször felújították és ma már múzeumként működik, illetve Gyopárosfürdő jelképének tekintik.

1999-ben a tó vizét gyógyvízzé nyilvánították, majd a támogatásoknak köszönhetően 2004-ben megnyílt az Élményfürdő. A teljes körű felújítása óta mind a gyógyvízre épülő rehabilitációs szolgáltatások, mind az Élményfürdő által biztosított kikapcsolódási lehetőségek száma megnövekedett. Orosháza - Gyopárosfürdőn található hazánk egyik legjobb minőségű alkáli-hidrogénkarbonátos gyógyvize.

2007 nyarán nyílt meg Gyopárosfürdő első négycsillagos szállodája, a Hotel Corvus Aqua. Uniós támogatásból alakították át a néhai nőtlen tiszti laktanyát. A barátságos hangulatot árasztó épület és környezete a tiszta fények birodalma; a világos színek, a fa melegsége és az üveg csillogása letisztult eleganciába öltözteti a tereket. A kényelmes, jól felszerelt szobákból bármely évszakban lenyűgöző kilátás nyílik a tóra. A tóparti hangulat az étteremben és a teraszon is élvezhető: visszatérő vendégeink szerint itt a helynek varázsa van, nyugalmat áraszt, az órák észrevétlenül röpülnek.

  

A szállodát zárt, fűthető folyosó köti össze a gyógy- és élményfürdő fizikoterápiás és wellness részlegével.

Gyopárosfürdő 2008-tól az ország negyedik Négycsillagos Élményfürdője címmel büszkélkedhet, mely a magyarországi fürdőknek adható legmagasabb kategória.

Az üdülőhely ma már a gyógy-, és élményfürdőzők, illetve a wellness szerelmeseinek is népszerű úti céljává vált.

Ha egy olyan szállodára vágyik, ahol a teraszról a tóparti naplementében gyönyörködhet, ahol megfeledkezhet a hétköznapi gondokról és eltávolodhat a város zajától, ahol minden korosztály jól érezheti magát, akkor Önnek a Hotel Corvus Aqua**** a megfelelő választás! A csendes természeti környezet, a Gyopáros tó különleges aurája és a kényeztető szolgáltatások pozitív hatással lesznek testükre, lelkükre egyaránt.